Tvrtka ABC Maziva generalni je zastupnik i distributer industrijskih maziva tržišnih marki Castrol, BP i Aral. Osim Castrol, BP i Aral industrijskih maziva nudimo i usluge zbrinjavanja otpada (ulje, emulzija, zauljena ambalaža) i opremu za rukovanje mazivima (centralni sustavi za podmazivanje mastima i uljima Memolub, pumpe, ručne mazalice, skimeri, refraktometri, mješači emulzije, filteri i dr.) te tehničku podršku kod odabira i primjene maziva (laboratorijske analize ulja, masti i emulzije, izrada programa podmazivanja, školovanje radnika, savjetovanje i pomoć kod upravljanja podmazivanjem). Castrol proizvodi pokrivaju industrije kao što su obrada metala, teška industrija (cementare, željezare), prehrambena industrija (proizvodi sa NSF H1, kosher i halal certifikatom), energetika, kemijska industrija i mnoge druge… Castrol proizvodi se dijele na dvije glavne grupe: proizvodi za industrijsko održavanje i proizvodi za obradu metala.

U ponudi industrijskih maziva imamo ulja, masti, paste i sprejeve za podmazivanje reduktora i prijenosnika, lanaca, zračnih i rashladnih kompresora, kliznih i kotrljajućih ležajeva, kliznih staza, cirkulacijska ulja, turbinska ulja, hidraulička ulja, teškozapaljive hidraulike, ulja za prijenos topline i sredstva za odmašćivanje i zaštitu od korozije kod remonta strojeva. U ponudi sredstava za obradu metala imamo emulzije, sintetske emulzije, sintetske otopine, rezna ulja i ulja za podmazivanje u mikrospreju koja se koriste kod CNC strojne obrade metala tokarenjem, glodanjem, bušenjem, dubokim bušenjem…, emulzije, ulja, lakohlapljiva ulja i pasta za obrade deformacijom kao što su štancanje i duboko vučenje, pasta i ulja za narezivanje navoja ili provlačenje, proizvodi na bazi otapala i ulja za zaštitu od korozije, za transport ili konzervaciju dijelova i strojeva, sredstva za pranje dijelova nakon strojne obrade ili konzervacije. U ponudi imamo i proizvode za ljevanje i kovanje.

Cilj nam je korisnicima ponuditi najniži trošak i najvišu produktivnost uz zaštitu zaštitu okoliša i radne sredine. U Castrolovoj ponudi naći će te maziva koja zadovoljavaju osnovne zahtjeve ali i visokoučinkovita maziva za najteže primjene. Prodaja i kupovina jeftinog maziva ne znači uvijek i najmanji trošak u proizvodnji i ne osigurava najveću produktivnost i kvalitetu proizvoda, što direktno utječe na vašu profitabilnost. Važno je naći mjeru između cijene i razine učinka maziva a u tome Vam mogu pomoći naši inženjeri primjene. Kao ovlašteni zastupnik i Castrol distributer imamo ISO 9001 i 14000 standard. Svi Castrol proizvodi proizvode se u EU i u potpunosti su usklađeni sa REACH i CLP pravilnicima. Kod odabira sastojaka koriste se isključivo najkvalitetnija mineralna ili sintetska (PAO, poliglikoli esteri…) ulja i aditivi vodećih svjetskih proizvođača.